ML projektledning och Bergmex bildar nytt bolag - Mexl

Bild: Ümit Yıldırım/Unsplash

Efter ett långt samarbete går de två bolagen ML Projektledning och Bergmex tillsammans och bildar nya bolaget Mexl – en starkare, bredare och tydligare organisation med spetskompetenser inom bygg- och projektledning, vibration och buller samt projektering.

ML Projektledning i Uddevalla grundades 2007 av Marcus Larsson. Med bakgrund inom lantmäteri och flera års erfarenhet av byggbranschen expanderade ML Projektledning snabbt och har sedan dess vuxit stadigt. Som ett komplement till ML Projektledning bildades 2017 dotterbolaget Bergmex, ett företag med spetskompetens inom vibrationer. Nu, efter flera år av ett tätt samarbete väljer bolagen att bilda en ny, gemensam organisation – Mexl AB.

Annette Neubronner, tidigare VD på Bergmex, kliver nu in som VD på Mexl AB. ”Efter att ha delat kontor och huvudägare i ett antal år bestämde vi oss för att ta vårt samarbete ett steg längre. Med vårt helhjärtade engagemang inom de olika spetskompetenserna är vi tillsammans starkare, bredare och tydligare med våra tjänster och vi får också tillgång till alla fantastiska medarbetare i en och samma organisation”, säger Annette.

Mexl är ett konsultföretag inom bygg- och projektledning, buller och vibration samt projektering som arbetar både mot privata och offentliga aktörer. Mexl har sin utgångspunkt i Uddevalla och Göteborg men har uppdrag på flera orter, i huvudsak inom Västsverige.