Ny bok om projektledning - Vad, när, hur och av vem

Bild: Svensk Byggtjänst

Vad, när, hur och av vem är nyckelord i de frågor som fastighetsägare, projektledare, projektörer, entreprenörer och installatörer hela tiden måste söka svar på, oavsett det handlar om upphandling av tjänster, styrning av tid och kostnader eller kontroll av leveranser.

Handboken tar ett praktiskt grepp om alla de processer och moment som är aktuella för att leda ett bygg- eller anläggningsprojekt under dess olika skeden. Det handlar om hur man hanterar myndighetskontakter, projektplaner, samarbetsformer, kontrakts- och genomförandeformer, gränssnitt, resurser, informationsutbyte, miljöfrågor och arbetsmiljö för att nämna några exempel.

Boken innehåller också grundläggande kunskap i riskhantering, tidsplanering, förhandlingsteknik och strategier vid inköp. Vidare mallar för projektplaner, kontrollplaner och gränsdragningslistor samt checklistor för hissinformation, dörrmatris och informationsutbyte om inredning/utrustning. Tredje utgåvan har kompletterats med information om partnering, BIM-projektering och etik vid byggprojekt.

Om författaren:
Hans Ottosson har lång projektledningserfarenhet som projektchef, projektledare och byggprojektansvarig i såväl små som stora bygg- och anläggningsprojekt i Sverige och utomlands. Han har även arbetat som byggherre, projektör och entreprenör och är numera kursledare, föreläsare och mentor i projektledning.

FAKTA
Författare: Hans Ottosson
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 328
Format: 210 x 240 mm
Limbundet mjukband med flikar, illustrerad i fyrfärg