Peab sätter spaden i marken för parhusen på Tallskogsgatan, Luleå

Peter Martti, projektledare Ekeblad Bostad och Peter Sundberg, platschef Peab. Fotograf: Anders Lidman, Peab.

Inför Ekeblad Bostads försäljningsstart av de blivande parhusen på Tallskogsgatan, köades det från sen kväll till tidig morgon i snön. Peab har fått uppdraget att bygga de 28 bostäderna på kvarteret och nu inleds byggnationerna.

 

bild
Nyligen togs det första spadtaget vid vad som kommer bli bostadsföreningen Tallkotten, på Hällbacken i Luleå. Totalt byggs 28 bostäder, fördelat på 14 parhus, som kommer ha en boarea på 115 kvadratmeter vardera. Bild: Peab

– Vi ser fram emot samarbetet med Ekeblad Bostad. På Peab vill vi vara med och förbättra vardagen för Luleåborna och vara en lokal samhällsbyggare. Därför känns det bra att få vara med på nästa steg i färdigställandet av Hällbacken, säger Christian Sjösten, arbetschef på Peab. Projektet är en totalentreprenad och parhusen lämnas över nyckelfärdiga till Ekeblads Bostad. Inflytt är beräknad till slutet av 2022.

– Det var stort intresse för bostäderna redan från start och vi sålde slut 50 procent under första dagarna. Projektet har gått från första idé till byggstart inom loppet av ett år. Vi är tacksamma för förtroendet för att utveckla bostäder i Luleå och hoppas detta är startskottet för att få utveckla fler bostadsprojekt i staden. Vi ser nu fram emot en trevlig resa genom produktionen med Peab, säger Peter Martti, projektledare Ekeblad Bostad.

 

bild
På plats vid spadtaget var förutom Ekeblad Bostad och Peab även flera av de blivande bostadsägarna samt ansvariga mäklare från Svensk Fastighetsförmedling. Bild: Peab