NCC renoverar och bygger om 210 lägenheter utanför Köpenhamn

Højbjerg Vænge är byggt på 1950-talet. Foto: NCC

NCC har fått i uppdrag att renovera och bygga om 210 hyreslägenheter i Herlev, utanför Köpenhamn åt bostadsföretaget DAB. Ordern uppgår till cirka 360 MSEK.

Bostäderna ligger i området Höjbjerg Vänge i Herlev, nordväst om Köpenhamn, och består av 22 hus från 1950-talet med totalt 525 hyreslägenheter. Renoveringen planeras i tre faser, varav NCC nu har vunnit uppdraget för den andra fasen.  

 

bild
Arbetet inleds under sommaren 2021 och förväntas vara klart i maj 2024. Bild: NCC

 

– Det här är ett uppdrag för vår kärnkompetens, NCC har lång erfarenhet av renoveringar och har ett gediget kunskapskapital för de tekniska utmaningar som kan uppstå i projekt som detta. Vi har samlat ett erfaret team för uppgiften och ser fram emot att komma igång, säger Catarina Molén Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Uppdraget omfattar både renovering och ombyggnationer och inkluderar nya tak och balkonger, byte av fönster och dörrar, samt ett antal nya kök och badrum.

– Planen för Höjbjerg Vänge är ett bra exempel på hur en arkitektonisk och energieffektiv anpassning kan genomföras av vårt äldre bestånd, och att de värden och intentioner som ursprungligen togs fram för området upprätthålls. Genom flera tidigare projekt har vi lärt oss att NCC förstår vikten av detta och vi ser fram emot ett bra samarbete, säger Steen Ejsing, byggchef på DAB.

Uppdraget uppgår till cirka 360 MSEK och orderregistreras i andra kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Nordics.