Peab bygger nya lägenheter på fjällsidan i Åre

Bostadsrättsföreningen Sadelbyn 7. Bild: Peab

Peab har fått uppdraget att bygga 42 lägenheter i tre hus på fjällsidan i Åre. Beställare är Skiab Invest AB och kontraktet uppgår till 109 miljoner svenska kronor.

Lägenheterna bildar bostadsrättsföreningen Sadelbyn 7 och de tre husen är belägna precis invid Åre Björnen i Sadelnområdet. Husen kommer att bli fyra till fem våningar höga och blir därmed de högsta i området. De är utformade för att smälta in i den kringliggande fjällmiljön och erbjuder moderna bostäder med öppen planlösning. Peab har även ett pågående projekt i Åre med Sadelbyn 5-6. 

– Vi är glada för möjligheten att fortsätta utveckla Åre och att göra det tillsammans med Skiab. Det är en ort som utvecklas positivt och det känns bra att bidra på den resan med fler bostäder. I samarbete med våra kollegor inom anläggning, våra underentreprenörer och leverantörer får vi dessutom möjlighet att jobba närproducerat, med lokala resurser och lokal kompetens, säger Fredrik Timan, regionchef Peab.

– Sadelbyn har ett strategiskt bra läge för ski-in/ski-out med skidåkning i princip utanför dörren. Vi har goda erfarenheter från tidigare projekt tillsammans med Peab och ser fram emot att fortsätta förädla området, säger Per Ahlqvist, beställarombud BRF Sadelbyn 7 och projektledare för Skiab Invest AB.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i juni 2021 och inflyttning är beräknad till november 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2021.