Ställningstillverkaren Layher expanderar i norr

Layher AB etablerar depå i Kåge, Skellefteå. Foto: Layher AB/Sune Grabbe
Layher AB etablerar depå i Kåge, Skellefteå. Foto: Layher AB/Sune Grabbe
Layher AB etablerar depå i Kåge, Skellefteå. Foto: Layher AB/Sune Grabbe
Layher AB etablerar depå i Kåge, Skellefteå. Foto: Layher AB/Sune Grabbe
Nikolaj Murikoff, VD på Layher AB

Under året har det varit högtryck på Kyrkogårdsvägen 40 i Kåge, norr om Skellefteå. Layher har öppnat en ny depå på drygt 12 000 m2 som kommer serva norra Sverige med allt inom byggnadsställningar, väderskydd och formställningar.

Layher expanderar norrut och har nu öppnat sin 3:e ställningsdepå i Sverige. Behovet är stort av omfattande och snabba leveranser när infrastruktur, industri- och fastighetsprojekt intensifieras i den här delen av landet. Ställningstillverkaren Layher har en lång historik av att arbeta nära kunden därav var steget inte långt att utöka verksamheten med ytterligare en depå i Sverige utöver de tidigare i Partille och Upplands Väsby.

I samband med uppstarten av depån har leveranserna av ställningsmaterial huvudsakligen gått med kombitransport från Layhers egna fabriker i Tyskland till Kåge.

- Tågtransport för lastbilssläp har utvecklats mycket de senaste åren. Godset packas effektivt på varje släp och går med tåg från södra Tyskland till kombiterminalen i Umeå. Vi hoppas att detta bara är början på hur vi i branschen kan bidra till att minska miljöpåverkan från våra transporter utan att göra avkall på leveranssäkerheten, säger Nikolaj Murikoff, vd på Layher AB.

Den nya depån i Kåge håller öppet helgfria vardagar och servas av Eric Serbassi som är depåansvarig. Initialt levererades mer än 390 ton ställningsmaterial till depån från fabrik, men redan från att grindarna öppnades har omsättningen varit hög, vilket bekräftar det stora behovet av byggställningar i norra Sverige.

- Jag har vid uppstarten haft kollegor från huvudkontoret i Upplands Väsby på plats men nu servar jag själv våra kunder. Förra veckan hade jag 7 stora lastbilssläp med inleveranser och en hel del som gick ut. Det finns mycket att göra, berättar Eric.

Med utgångspunkt från rådande restriktioner är alla kunder välkomna att besöka depån, inte bara för att hämta material, utan även för att för att få tillgång till monteringsinstruktioner, produktkataloger eller ta en kopp kaffe. Kunder och beställare som behöver offerter och rådgivning gällande ställningar kontaktar distriktssäljare Magnus Larsen på magnus.larsen@layher.se eller läser mer om Layhers ställningssystem, försäljning och support på layher.se

Läs mer HÄR!

Om företaget

Layher AB säljer och marknadsför ställningssystem, väderskydd samt scener och läktare i Sverige. Vi ingår i den familjeägda Layherkoncernen som har säljbolag i 40 länder och över 1 900 anställda. Produktutveckling och tillverkning sker i egna fabriker i Tyskland. Våra produkter används främst inom bygg och anläggning, inom processindustrin samt vid evenemang.