Spektakulär struktur på Embarcadero Marina Park South i San Diego

Designteamet har säkerställt bästa möjliga akustik. Foto: San Diego Symphony

Arenan Rady Shell på Jacobs Park, som öppnar i höst har utvecklats genom ett samarbete mellan San Diegos synfoniorkester och ledande design- och konstruktionsexperter. Soundforms och dess London-partner Flanagan Lawrence, Expedition och ES Global har designat det prisbelönta mobila "acoustic performance-skalet" för OS 2012 i London. I samarbete med Tucker Sadler Architects har Soundforms expanderat designen för att rymma enfull orkester med kör och solister som en permanent struktur på Embarcadero Marina Park South.

Tucker Sadler Architects är huvuddesigner och arkitekt för detta toppmoderna bygge. Greg Mueller, företagets vd och designchef, har varit involverad i projektet från dess början för 18 år sedan. Han och hans team har varit ansvariga för The Rady Shell på Jacobs Park som omfattar skalet, backstage, support-utrymmen, tre professionella kök, underjordiska toaletter, ett graciöst sluttande område för upp till 10 000 besökande och en park som är öppen för allmänheten, i en av de vackraste orådena mellan San Diego Bay och San Diego skyline.

x

Tucker Sadler Architects är  arkitekt för detta bygge. Foto: San Diego Symphony

– Vi är glada över att se vårt projekt äntligen förverkligat. Men vi är ännu mer glada över att byggnadens akustik. Rady Shell uppnår vårt huvudsakliga mål - att ta sig an utomhusföreställningar i världsklass, säger Jason Flanagan, partner på Flanagan Lawrence och grundare av Soundforms

– Rady Shell i Jacobs Park är en tillgång för hela San Diego-regionen. Vi skapat en plats som är som ett vykort för San Diego, säger Martha Gilmer, vd för San Diegos synfoniorkester.

x

ES Global har designat det prisbelönta mobila "acoustic performance-skalet" för OS 2012 i London. Foto: San Diego Symphony

Ljudkonsulten Shawn Murphy arbetade nära vd Martha Gilmer och hela designteamet för att säkerställa skapandet av bästa möjliga akustik. Det Berkeley-baserade  En annan viktig partner är det Australienbaserade företaget Fabritecture, som utvecklade och övervakade den tekniska designen, tillverkningen och installationen av skalets dragkonstruktion samt stödutrymmena bakom scenen, kök, biljettkontor och två matpaviljonger. Ytterligare två designpartners är HLB, ansvarig för den arkitektoniska ljusdesignen och Schuler Shook.