Liseberg sätter barnen i centrum på nytt upplevelsehotell som invigs 2023

Det nya hotellet beräknas stå klart 2023, då nöjesparken Liseberg firar 100-årsjubileum. Bild: Qarryfold Studio/Liseberg

Text: Annika Wihlborg

I oktober 2019 togs det första spadtaget till den inledande delen av Lisebergs expansionsplaner som inkluderar såväl hotell som nöjespark. Liseberg Grand Curiosa Hotel invigs 2023, lagom till den anrika nöjesparkens 100-årsjubileum. Det blir ett innovativt och annorlunda hotell som förmedlar en tydlig nöjesparkskänsla till gästerna.

Det nya hotellet, som byggs av NCC, ska bli Sveriges mest fantasifulla familjehotell, en helhetsupplevelse med barnens upptäckarlust i centrum. Några inredningsdetaljer som sticker ut är en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i restaurangen samt en rutschkana som tar besökarna från andra våningen rakt ner i lobbyn. I anslutning till hotellet, som byggs vid nöjesparkens södra entré. byggs en helårsöppen vattenpark. Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att bestå av 457 rum, restaurang samt en takbistro.  På hotellet planeras även för en mindre mötesanläggning samt gym.

 

bild
Bild: Qarryfold Studio/Liseberg

 

Inredning med inspiration från Göteborgs historia och Ostindiska kompaniet

Såväl Liseberg Grand Curiosa Hotel som vattenparken kommer att få en helt unik tematiserad inredningsstil som hämtat inspiration från Göteborgs historia och Ostindiska kompaniet. För hotellets arkitektoniska utformning står Wingårdh Arkitekter. Lisebergs nya vattenpark, som fått namnet Oceana, ska när det står klar kunna leverera en storslagen vattenupplevelse med en badyta på drygt 6000 kvadratmeter inomhus och 4000 kvadratmeter utomhus, med totalt fjorton olika vattenattraktioner av varierande karaktär. Vattenparken, hotellet och nöjesparken i kombination väntas attrahera många nya turister till Göteborg under de kommande åren.

 

bild