Building Sustainability – lyssna till världens främsta talare inom hållbart samhällsbyggande

Hållbart samhällsbyggande står högt på agendan både i Sverige och internationellt just nu. Pandemin har kastat om behovet av kontor och transporter samtidigt som vi står inför nya klimatutmaningar. Vi har även en ”cement-kris” med oklar utgång och nya EU-krav inom den finansiella delen av fastighetssektorn.

Under två dagar, med start den 30 november, presenteras och diskuteras det allra senaste, tillsammans med företrädare för de mest innovativa och positiva projekten inom hållbart samhällsbyggande, på Nordens ledande konferens inom ämnet: Building Sustainability.

I år deltar över 90 talare och några av huvudtalarna är:

Kate Raworth, brittisk nationalekonom och författare av bästsäljaren Doughnut Economics

Undervisar och forskar vid Cambridge och Oxforduniversiteten i England om hållbarhet i kombination med samhällsekonomi. Hennes modell ”doughnut-ekonomi” balanserar mänskliga behov med planetens begränsningar.

Kate har utvecklat Rockströms planetära gränser till ett nytt ekonomiskt sätt att arbeta som kan användas vid samhällsplanering och beslutsfattande. På konferensen kommer hon att ge tydliga exempel på hur ”doughnut economics” kan användas som verktyg inom hållbar stadsplanering.

Mark Watts, Executive Director, C40

Vd för C40 Cities Climate Leadership Group, del av University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership samt ledamot av rådet i Global Green Growth Institute.

Mark ska tala om hur pandemin har påverkat och omformat möjligheterna att nå klimatmålen i städer runt om i världen. Han kommer att lyfta fram de mest intressanta internationella exemplen för alla inom stadsbyggnadssektorn att lära och inspireras av.

Johan Kuylenstierna, ordförande Klimatpolitiska rådet

Adjungerad professor och hedersdoktor vid Stockholms universitet samt ordförande för Klimatpolitiska rådet.

Johan kommer att visa på hur takten för klimatomställningen måste öka och även lyfta samhällsbyggnadsbranschen som en nyckelspelare för att nå målet om ett fossilfritt samhälle. Johan tar också upp högaktuella frågor som hur bygg- och fastighetssektorn bör utvecklas för hur vi ska nå målen och hur tidsramen ser ut?

Rebecka Carlsson, hållbarhetsentreprenör

Välkänd hållbarhetsentreprenör som under konferensen delar med sig av sina tech-insikter från Singularity University och NASA samt berättar om spännande affärs- och utvecklingsmöjligheter som uppstår när klimatomställningen och exponentiella teknologier möts.

Under temat ”framtidens hållbara stad” hittar vi Alexandra Hagen, vd White Arkitekter, som kommer att ta med deltagarna genom en internationell projektkavalkad med fokus på hållbara stadsbyggnadsprojekt.

Andra intressanta talare är Helena Bjarnegård, som utifrån sin roll som riksarkitekt, ger sin bild av hur vi skapar hållbara städer samt Inger Ek, generaldirektör Upphandlingsmyndigheten, som medverkar i samtalet om finansiell omställning.
 

Om Building Sustainability 2021

Detta blir femte gången som Stockholms stad och Sweden Green Building Council (SGBC) genomför konferensen som hålls på Stockholm Waterfront den 30 november till 1 december. Nytt för i år är att konferensen arrangeras i ett hybridformat, både fysiskt och digitalt. Det blir intressanta föreläsningar, paneldebatter och samtal inom aktuella ämnen som rör hållbart samhällsbyggande och hållbar stadsutveckling. Konferensen har tidigare lockat över 1 000 deltagare men med det nya hybridformatet hoppas Stockholms stad och SGBC på ännu fler besökare. Satsningen möjliggörs i samarbete med några av branschens starkaste aktörer som Skanska, K2A, Saint-Gobain, Installatörsföretagen, ViableCities, Fastighetsägarna och Upphandlingsmyndigheten.

– Building Sustainability presenterar några av de intressantaste och främsta talarna inom hållbart samhällsbyggande, både svenska och internationella. Vi och Stockholms stad hoppas på två spännande dagar och rekordmånga deltagare, säger Ulrika Francke, ordförande Sweden Green Building Council.

Datum:
2021 11 30 till 2021 12 01
Tid:
09:00 – 16:00
Plats:
Stockholm Waterfront/digital plattform