Digitaliseringsarbetet på JSB Construction AB växlas upp

Foto: JSB Construction AB

Byggföretaget JSB Construction AB har tagit ett kliv mot en mer digitaliserad arbetsprocess. Med hjälp av Congrids verktyg har de på ett snabbt och smidigt sätt kunnat ersätta det tidigare manuella arbetet med kvalitetsinspektioner, besiktningar och skyddsronder. Transparensen gentemot beställarna har också ökat eftersom de nu kan följa projekten i realtid.

JSB Construction AB är ett av Sveriges största privata byggföretag som bland annat bygger koncepthus åt Sveriges Allmännytta. Resan mot en digital arbetsprocess har startat och för ett år sedan började företaget att arbeta med Congrids programvaror.

– Vi har gått från att jobba med mallar och blanketter till att nu digitalisera hela arbetsprocessen. Informationen hamnar automatiskt på rätt ställe och vi kan styrka informationen med foton på ett helt annat sätt än vad vi kunde innan, berättar Jonas Zetterqvist, digital expert på JSB Construction AB.

– Jag har fått mycket positiv feedback från beställarna. Till exempel att de nu kan gå in ”live” och överblicka Byggdagboken och se våra fotodokumentationer. Alla egenkontroller kommer in löpande i systemet allteftersom de olika jobben utförs, så beställarna har väldigt god insyn i vad som händer., säger Mattias Kjörling, arbetsledare på JSB Construction AB

Stor tidsbesparing

Ute på byggarbetsplatsen är det numera digital dokumentation som gäller.

– I dagsläget använder vi oss mest av mobilerna, vid exempelvis skydds- och miljöronder och kvalitetsinspektioner, i stället för att springa med en massa papper som blir förstörda av väder och vind, säger Mattias Kjörling.

Enkelt att använda

– Med våra produkter kan de nu säkerställa kvalitet och säkerhet på alla sina byggarbetsplatser utan att informationen försvinner på vägen genom mejl, papper och penna. De kan följa statusen på alla anmärkningar, från att de skapas till att de slutligen godkänns – inget faller mellan stolarna, säger Andrej Silverörn, försäljningschef på Congrid