LKF byggstartar nya hyresrätter i Södra Råbylund, Lund

Nu är första spadtaget taget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund med 113 nya bostäder med hyresrätt. Från vänster ser vi Fredrik Millertson, vd på LKF AB, Fredrik Altin, byggprojektledare på LKF AB samt Fr. Foto: LKF

Tillsammans med JSB Construciton AB tog LKF, i fredags den 15:e oktober, det första spadtaget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund. Det markerar starten för LKF:s nybyggnation av 113 bostäder med hyresrätt i det nya området i Lund. Beräknad inflyttning blir i slutet av 2023.

Kvarteret Pilgrimen omfattar nybyggnation av fyra flerfamiljshus och rymmer sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till cirka 9 196 kvadratmeter (bruttoarea) och projektet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2023.

– Det är oerhört glädjande att projektet nu officiellt är igång. Jag ser framemot att förverkliga detta projekt tillsammans med JSB i ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Altin byggprojektledare på LKF.

För oss på LKF är miljöarbetet en central del av vår verksamhet, en självklarhet i vår vardag likväl som en viktig utvecklingsfråga. Husen i kvarteret har ett tydligt fokus på energieffektivitet, med lösningar som i stort sett klarar att halvera energiförbrukningen mot kraven i Boverkets byggregler. Bland annat har vi sett över husets isolering, solceller i tunnfilm samt valt att använda oss av gröna tak.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med LKF få möjlighet att tillföra 113 bostäder och samtidigt bidra till den fortsatta utvecklingen av Södra Råbylund. Projektet håller dessutom en hög hållbarhetsnivå, något som stämmer väl överens med JSB:s ambition om att bidra till ett bättre samhälle, säger Fredrik Leo VD på JSB.

Kvarteret Pilgrimen

  • Läge: Heliga Birgittas gata 2-10, Santa Magnhilds väg 15
  • Antal lägenheter: 113 stycken
  • Bostadstyper: Flerfamiljshus
  • Byggstart: Oktober 2021
  • Planerad inflyttning: 2023