Harjagersbadet blir Kävlinges nya bad- och friskvårdsanläggning i tre plan

Det nya badet blir en anläggning för hela familjen och för samtliga Kävlingebor och kommer även att inkludera gym samt lokaler för gruppträning. Bildkälla: Norconsult

I april 2021 togs första spadtaget till Harjagersbadet i skånska Kävlinge. Harjagersbadet, som beräknas stå klart sommaren 2023, kommer att bli en anläggning för hela familjen på 7100 kvadratmeter fördelat på tre våningsplan. Enligt planen ska den nya anläggningen öppnas för besökare i början av 2024.

Text: Annika Wihlborg

Harjagersbadet kommer bland annat att innehålla en 25-metersbassäng, två undervisningsbassänger, barnlandskap med vattenrutschkana, relaxavdelning samt ett gym. Tanken är att badet ska bli en samlingsplats för motion, umgänge, lek och rekreation. På det nedre våningsplanet kommer det att finnas gym samt lokaler för gruppträning. På de två övre våningsplanen blir det i stället en familjebadanläggning. 25-metersbassängen kommer att bestå av tolv banor samt ett tre meter högt hopptorn.

bild
Harjagersbadet ligger nära tågstationen, mitt i centrala Kävlinge. Illustration: Norconsult

Beläget mitt i centrala Kävlinge

De två mindre bassängerna utrustas med höj- och sänkbart golv för att kunna användas till många olika typer av verksamheter. Harjagersbadet ligger i anslutning till järnvägsstationen i centrala Kävlinge och namnet Harjagersbadet, ett namn med en stark lokal anknytning till just Kävlinge, tillkom efter en namntävling där Kävlingeborna fick komma med namnförslag på det nya badet. Harjagersbadet byggs som en totalentreprenad i samverkan mellan Peab och Kävlinge kommuns kommunala fastighetsbolag KKB Fastigheter. Det nya badet kommer att fylla en central funktion i den nya stadsdelen Stationsstaden som växer fram i centrala Kävlinge.

bild