RO-Gruppen byggstartar demensboende i Herrljunga

Foto: RO-Gruppen

Året 2022 inleds starkt för RO-Gruppens satsning på en etablering i Alingsås med omnejd. RO-Gruppen har fått förtroendet av Herrljunga Kommun att stå för totalentreprenaden av en ny vårdbyggnad på totalt 4560 kvm fördelat på två plan med ett ordervärde på 82 miljoner.

Hagen vårdboende omfattar i nuläget 40 lägenheter för demenssjukdom och korttidsverksamhet, vilket idag bedrivs på fyra enheter i en byggnad uppförd 1978. Denna byggnad har renoverats mellan åren 2013–2017. Fyra avdelningar ska nu uppföras bredvid det befintliga demensboendet. En ny vårdbyggnad på totalt 4560 kvm fördelat på två plan.

- Under 2021 tog vi stora steg i vår etablering kring Alingsås med omnejd med projekt som exempelvis Skogskullen i Alingsås. Nu har vi fått förtroendet från Herrljunga kommun i deras stora satsning på äldreomsorgen. Det känns fantastiskt och förstärker RO-Gruppens plats på Alingsåsmarknaden, säger Martin Svennered, projektchef på RO-Gruppen.

Ett demensboende med det lilla extra.
Plan ett, på 3780 kvm, med 38 lägenheter fördelat på fyra avdelningar. Varje avdelning har gemensamhetsutrymmen, kök och matplats, administration och förråd.

I byggnaden kommer det att inrymmas rehab-lokal, frisör, fotvård, aktivitetslokal, verkstad samt ett större gemensamhetsutrymme med öppen eldstad och lounge. Byggnaderna kopplas samman med en förbindelsegång mellan byggnaderna.

Plan två på 780 kvm fördelas på administration och kontor för hemsjukvårdens personal, personalutrymme och teknikutrymmen. Fastigheten kommer att byggas mestadels i trä och bjälklaget för byggnaden med två plan kommer vara i KL-trä. Utvändigt kommer fasaderna att målas i ockragult, grönt och gråbeige.

- Vi vill bygga en vårdbyggnad som tar oss bort från känslan av institution och skapa en mer hemtrevlig miljö. Det ska bli riktigt roligt att jobba med RO-Gruppen och vi ser fram emot ett fint samarbete, säger Ulf Wedin, projektledare på Herrljunga Kommun.

Bygget beräknas stå redo för driftsättning inför sommaren 2023.