Nivika bygger åt PostNord i Värnamo

Nivika bygger logistikanläggning på 1 900 kvadratmeter åt PostNord. Foto: Nivika

Nivika Fastigheter och PostNord har tecknat ett hyresavtal avseende ny logistikanläggning i Värnamo. Avtalet är på 10 år. Fastigheten ligger i anslutning till väg 27 och knutpunkten med E4:an, det så kallade Sydsvenska krysset.

Nivika kommer att uppföra en logistikanläggning på 1 900 kvadratmeter med terminal och tillhörande kontor och personalutrymmen. Lokalen kommer att hysa brev- och pakethanteringen för Värnamo med omnejd och cirka 60 brevbärare och chaufförer kommer att ha sin arbetsplats här. I hyresobjektet ingår en tomtyta på drygt 12 000 kvadratmeter. Fastigheten kommer att ha en hög miljöprestanda, energiförbrukning som uppfyller krav enligt Miljöbyggnad Silver och byggnaden förbereds för både elbilsladdare och solceller.

Byggnationen startar under det första kvartalet 2022 och anläggningen beräknas inflyttningsklar under våren 2023.

– PostNord är en viktig hyresgäst redan idag för Nivika och med den nya logistikanläggningen stärks relationen ytterligare när vi tillsammans tar fram en modern anläggning som möter framtidens krav på transporter, flexibilitet och effektivitet, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.