Rikshem bygger fyravåningshus i Stenhagen, Uppsala

Moränen. Illustration: Rikshem

Utifrån en befintlig samhällsfastighet utökar nu Rikshem och bygger 37 nya hyresrätter i populära Stenhagen i Uppsala. Nyproduktionen, Moränen, utgörs av fyra plan och beräknas vara inflyttningsklar andra kvartalet 2023.

Uppsala är en av Rikshems största orter och nu fortsätter Rikshem växa med nybyggnation av 37 hyresrätter. Inte långt från Stenhagens Centrum byggs lägenheter med mellan 1-3 RoK (32 m2 – 71 m2).  

Moderna lägenheter anpassade för livet i vardagen

För den som ser Herrhagsvägen i Uppsala som sin nästa adress så väntar öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med genomgående trägolv i alla rum. Badrummen kommer vara helkaklade med klinker samt utrustade med tvätt/kombimaskin. Lägenheterna ovan mark kommer byggas med balkonger och de på bottenplan med uteplats. Köken kommer förberedas för diskmaskin samt fönsterbänkar i natursten. Det kommer även finnas tillgång till både invändig cykelparkering samt säsongsförvaring inom lägenheterna.

Hållbarhet i fokus

Det nya huset kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad silver och ha solceller. Byggnaden kommer även att förberedas för IMD (Individuell mätning och debitering av värme och varmvatten) samt nå 56 procent av BBR-kraven i energiprestanda.  

-  Det här är ett efterlängtat projekt som vi genomför tillsammans med JSB Construction AB och fint att få starta 2022 med 37 nya lägenheter i ett populärt område där vi vet att många trivs redan idag. Jag och Rikshem ser fram emot att få välkomna våra nya hyresgäster till Moränen under andra halvåret 2023, säger Linda Forsell Fastighetschef för Rikshem i Uppsala.    

Kort fakta om projektet

  • Kommun: Uppsala
  • Område: Stenhagen
  • Adress: Herrhagsvägen
  • Boendeform: Hyresrätter
  • Antal rum: 1 - 3 ROK
  • Boarea: 32 m2 – 71 m2
  • Inflyttning: Beräknad inflyttning Q2 2023