Ytterligare 200 lägenheter i Mälardalen utvecklas av I am Home

Projektet Linjalen i Nyköping som kommer att omfatta omkring 100 hyresrätter utvecklade av I am Home.

I am Home, stadsutvecklare och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter, utvecklar ytterligare två projekt i Mälardalen. Det avser två fastigheter där 200 hyresrätter kommer att utvecklas, motsvarade 11 600 kvm ljus BTA.

Det är I am Home och Pictets gemensamma JV som genomför förvärvet som innefattar fastigheten Linjalen 2 i Nyköping samt Fanna 32:27 i Enköping. Båda ligger i etablerade bostadsområden med närhet till stadskärna, kommunikationer och grönområden. Fastigheterna förvärvas från Peab.

Förvärven ligger helt i linje med I am Homes strategi att förvärva och utveckla 1 000 lägenheter per år i mellersta och södra Sverige.

- Vi fortsätter vårt arbete att utveckla städer för att ge fler möjlighet att finna en bostad i växande orter runt om i Sverige och det är extra glädjande att utöka projektportföljen i Mälardalen där I am Home redan idag utvecklar cirka 450 lägenheter i Västerås och Nykvarn. Vi har byggt upp ett stort förtroende och ser ett starkt intresse från både hyresmarknad och investerarmarknad kring våra projekt. Vi söker aktivt mark tillsammans med våra partners och utökar löpande vårt team för att möta efterfrågan, säger Terje Björsell, VD för I am Home.

Projekten omfattar 11 600 kvm BTA och rymmer omkring 200 hyreslägenheter. Tillträde ägde rum 20 januari 2022.