Byggstart för 50 lägenheter i Brf Tranebergsängen, Bromma

Foto: Riksbyggen

Riksbyggen startar nu byggandet av 50 lägenheter i Brf Tranebergsängen i Bromma. Inflyttning är planerad att ske under tredje kvartalet 2023.

– Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Brf Tranebergsängen som är ett mycket efterlängtat projekt. Riksbyggen arbetar långsiktigt för att bidra med fler och mer hållbara bostäder i Bromma och i hela Stockholmsområdet, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

Över 8 000 personer fanns i intressekön till projektet.

– Intresset var minst sagt jättestort inför säljstarten. Läget är fantastiskt och det kommer att bli väldigt fina lägenheter. Försäljningen startade i slutet av förra året och 44 av 50 lägenheter är redan sålda och två är reserverade, säger Veronica Skoglöf, säljare på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Lägenhetsstorlekarna fördelar sig mellan 1–4 rum och kök och från 37 kvadratmeter till 87 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong, terrass eller uteplats som blickar ut mot Tranebergsparken. Till huset hör 29 parkeringsplatser med carport, varav tolv laddplatser.

– Området i Traneberg i Bromma är mycket eftertraktat. Det är bara någon minuts promenad till Alviks T-banestation och sedan några få stationer till Stockholm City. Granne med huset ligger också Tranebergsparken med planer på att växa fram till en grönskande oas för hela stadsdelen, berättar Veronica Skoglöf.

Projektet kommer att genomföras med högt ställda krav på hållbarhet. Till exempel kommer huset att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och utrustas med solpaneler. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial.