Spadtag för Riksbyggens seniorbostäder i Bonum, Skövde

Fr v Martin Linsten, marknadsområdeschef, Per Isaksson, projektchef, Ulf Ahlén, löpare och Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande. Foto: Riksbyggen

Byggstart för 61 seniorbostadsrätter i Riksbyggens Bonum Brf Boulogner i Skövde. Det första spadtaget togs av Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, Ulf Ahlén, den förste köparen i projektet och Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.

– Det känns väldigt roligt att vi nu kan ta det första spadtaget för de nya seniorbostäderna. Att bygga för en äldre målgrupp är också att bygga för unga. Med fler seniorbostäder frigörs villor och radhus som till exempel barnfamiljer kan flytta till, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Lägenhetsstorlekarna spänner från två till fyra rum och kök och alla har inglasad balkong eller uteplats. Inflyttningen är beräknad att ske under 2024. Husen är anpassade efter målgruppen med god tillgänglighet som en röd tråd i föreningen. Under huset kommer det finnas garage, cykelförråd och annat förvaringsutrymme.

– Det kommer att bli jättefina lägenheter och läget är också mycket bra med närhet till, centrum, centralstation och annan service, säger Per Isaksson, projektchef på Riksbyggen.