Skövdebostäder bygger nya bostäder i Södra Ryd

Visualisering av Skövdebostäders projekt i Södra Ryd. Bild: Teamfront AB

Skövdebostäder ska bygga 88 lägenheter i anslutning till Hälsans park i Ryd. Byggstart beräknas ske i höst, och entreprenör för projektet blir Serneke.

Nu står det klart att Skövdebostäder har fattat beslut om byggstart samt tecknat ett totalentreprenadskontrakt med Serneke om nyproduktion av två punkthus. Platsen för husen är i direkt anslutning till Hälsans hus och Skövdebostäders nuvarande lägenheter på Timmervägen och Spånvägen. Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, och kommer ha hög tillgänglighet med bland annat större badrum.

– Vi är mycket nöjda över att kunna fatta beslut om byggnation i Södra Ryd. Det bidrar till utveckling av stadsdelen och visar att det går att få till en kalkyl också i dessa tider. Eftersom vi också företrädesvis kommer hyra ut lägenheterna till de som är 65 år eller äldre hoppas vi främja flyttkedjor i den här delen av staden. Men alla förutsättningar finns också för att andra typer av hyresgäster, inte minst barnfamiljer, ska trivas bra, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande för Skövdebostäder.

Naturen runt knuten

De två punkthusen kommer även att omges av Hälsans park och de närliggande skogsområdena. Det finns en eftersträvan att passa in husen i området och skapa ett så litet avtryck som möjligt. Samtidigt är det just de omkringliggande miljöerna som erbjuder goda förutsättningar för hyresgästerna.

– Det var längesen vi byggde nytt i Södra Ryd, så det är väldigt glädjande att vi bygger just där. Naturen och den härliga skogsmiljön som ligger in på knuten gör att förutsättningarna för att våra framtida hyresgäster ska trivas är väldigt stora, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Vidsträckt utsikt på terrassen

Serneke kommer att bygga husen och de övriga gemensamhetsanläggningarna, bland annat tillhörande parkering och garagebyggnad.

– Vi är både stolta och glada över att få vara med och bidra till stadsutvecklingen i Södra Ryd i Skövde kommun. Att dessutom göra detta med fokus på energieffektivitet och välplanerade lägenheter med vacker arkitektur är såklart extra roligt, säger Patrik Sjögren, arbetschef Serneke Sverige AB.

De två punkthusen kommer att ha en skifferfasad och bli 10 våningar höga. Det kommer att finnas cykelförråd och en gemensam uteplats som delvis ligger under tak. En takterrass på vardera hus kommer dessutom kunna erbjuda hyresgästerna en vy utöver det vanliga.