Byggstart för nya bostäder i Linnea Garden, Uppsala

Foto: Cernera

Nu sätts spaden i marken för byggnationen av de 49 lägenheter som Cernera Fastigheter projekterat i Rosendal, Uppsala. Försäljningen har gått enligt plan.

Mäklaren Michael Melin på Widerlövs i Uppsala är inte förvånad över att projektet tagits emot väl:

– Staden har sedan en längre tid främjat nyproduktioner och området Rosendal är stadens kronjuvel. Med närhet till promenadstråk, tennisbanor och fotbollsplaner bjuder det in till en aktiv livsstil. Oavsett om du vill ta dig in på bostadsmarknaden eller sälja din villa för ett enklare liv så har Linnea Garden boendet för dig.

Fastigheterna i Linnea Garden består av två hus med gemensamt cykelgarage. Lägenheterna är klädda med träfasader och igger i anslutning till naturområdena, Kronparken samt Stadsparken, som omfamnar Rosendal. De 49 lägenheterna varierar från ettor till fyror och längst upp byggs två exklusiva townhouses. Linnea Garden byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver vilket gör köparna kvalificerade till bankernas ”Gröna lån” med en lägre ränta.

– Vår etablering i Uppsala är en viktig del i vår expansionsplan och därför är vi glada att försäljningen gått så bra. Att det finns stor efterfrågan på våra projekt även utanför hemmamarknaden i Västsverige är givetvis mycket positivt, inte minst eftersom vårt övergripande mål är att bli en nationell fastighetsutvecklare, säger Cerneras vVD Oskar Malmén.