Spadtag för nya enplanshus i populära Taberg, Jönköping

Spadtaget togs av projektledare på OBOS, GBJ, Tabergs entreprenad och kund. Foto: OBOS

Häromdagen gick startskottet för OBOS andra bostadsprojekt i Taheområdet i Taberg. Tillsammans med representanter från Jönköpings kommun, entreprenörer och förväntansfulla kunder tog OBOS ett symboliskt spadtag för det redan slutsålda kvarteret Brf Bergafrun.

- Nu är vi äntligen i gång på allvar. Det stora intresset för våra enplanshus visar att vi bygger där människor vill bo och kan svara upp mot de förväntningar som finns. Här ser vi en något mer senior målgrupp än vid vårt föregående projekt, där vi mestadels hade barnfamiljer, säger projektutvecklare Frida Johansson.

Brf Bergafrun bjuder på något helt nytt i Taberg: enplanshus i bekväm bostadsrättsform. Närmare bestämt ytterst välplanerade 82 kvadratmetrar med rum för såväl det sociala livet som för privat avkoppling – och gott om förvaringsyta. Förutom kvaliteter i den egna bostaden bygger OBOS också gemensamhetsytor i föreningen i form av grönytor med sittbänkar och grillplats samt en boulebana.

- Livet mellan husen är viktigt för oss på OBOS. Vi tror på att addera värden som tillför granngemenskap, säger Frida Johansson.

Området där OBOS bygger ligger i ett skogsparti i närheten av samhället Taberg, beläget strax söder om Jönköping. Taberg är ett litet men utvecklat samhälle med affärer, cafeér, bibliotek, låg- och mellanstadieskola, ett antal industrier, hantverk och serviceföretag.

- Det här är ett drömläge för den som vill ha en lugn och bekväm vardag, men samtidigt ha nära till Jönköpings utbud. Det går snabbt med bil och kommunikationerna är goda, avslutar Frida Johansson.

OBOS har flera projekt på gång i Taberg och kommer de närmaste åren bygga cirka 100 bostäder. Genom att använda produkter från hela sitt breda utbud vill OBOS skapa variation i området och attrahera en bra blandning av människor i området. Inflyttning i Brf Bergafrun är beräknad till hösten 2023.