Hyllieäng fortsätter att växa

Foto: Malmö stad

Området Hyllieäng i Hyllie fortsätter att växa och idag har Tekniska nämnden beslutat om två olika försäljningar till Hyresbostäder och P Malmö samt en tomträttsupplåtelse till ETC. Nyligen beslutades också om en försäljning till Boklok i samma område.

När hela Hyllieäng är klart kommer det att finnas cirka 500 nya bostäder, butikslokaler, vårdboende, mobilitetshus samt en förskola för 80 barn.

-Det är mycket på gång här nu och de ärenden som beslutats idag omfattar cirka 100 bostäder, i form av flerbostadshus och radhus, och ett mobilitetshus med cirka 350 parkeringsplatser berättar Emil Persson, projektledare för Hyllieäng på Malmö stad.

Hyllieäng har ett bra läge söder om badhuset och ska bidra till att Hyllie knyts närmare centrala Malmö och Hyllies närområden i norr. I området planeras också för två större gator, Hyllievångsvägen och Hyllie boulevard, som ska bli pampiga gator med träd och kollektivtrafik.

-Vi öppnade just upp en förlängning av Hyllie Boulevard i södra delen av Hyllie med bland annat en ny busshållsplats. Den delen som planeras i Hyllievång ska knyta samman området med dom centrala delarna av Hyllie, säger Emil Persson.