Byggstart för Arvid Nordquists nya kafferosteri i Jakobsberg

Emma Feldman (Järfälla kommun), Anders Nordquist (Arvid Nordquist) och Pelle Fochsen (Sagax) tar det första spadtaget för nya kafferosteriet. Foto: Jonas Olson/Arvid Nordquist

Arvid Nordquist flyttar sitt kafferosteri från Solna till Jakobsberg. Rosteriet kommer att ligga i östra Jakobsberg, mellan Enköpingsvägen och E18. Den nya etableringen kommer att innebära ungefär 200 nya arbetsplatser i kommunen.

200 nya arbetsplatser

Etableringen av det nya kafferosteriet kommer innebära ungefär 200 nya arbetsplatser i Jakobsberg.

- Jag är väldigt glad över att Arvid Nordquist har valt att etablera sin nya anläggning med ett nytt och spännande koncept i Järfälla och att vi nu har kunnat ta det första spadtaget tillsammans. Förutom nya arbetstillfällen så kommer det att även bidra på ett bra sätt till den pågående förnyelsen och utvecklingen av Jakobsbergs centrala delar, vilket i sin tur skapar en mer trygg och trivsam plats för alla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Träbyggnad som sticker ut

Kafferosteriet, som byggs i trä, innefattar bland annat en 24 meter hög rosthall som kommer att sätta en ny prägel på området. Trä är en förnybar råvara som ingår i naturens kretslopp och som binder koldioxid, det finns också stor tillgång på träd på nära håll i Sverige.

Kafferosteriet planeras vara klart för inflyttning 2025.