Byggstart för nya tvåplanshus i Vikingstad

Foto: OBOS

Nu har byggandet av 22 tvåplanshus i Vikingstad startat, husen har ett perfekt läge mellan Linköping och Mjölby. Tillsammans med framtida grannar tog OBOS ett symboliskt spadtag för det nya kvarteret Brf Saga.

- Nu är vi äntligen i gång på allvar. Här bor man i ett trivsamt kvarter för alla åldrar där de små tryggt kan springa rätt ut i leken, medan de vuxna kan njuta av livet på altanen i lugn och ro, säger projektutvecklare Karl Braune.

Brf Saga är beläget en kort cykeltur från Vikingstad, som erbjuder allt från matbutik, fritidsaktiviteter och förskola till restauranger. Just här planerar OBOS för ett hållbart grönt kvarter med familjevänliga tvåplansradhus i trä om 107 respektive 120 kvadratmeter. Bekväma hem i bostadsrätt, med två till fyra sovrum, altan och egen liten täppa. Dessutom förser OBOS kvarteret med växthus, odlingslådor, cykelpool och laddplatser för elbil.

- Livet mellan husen är viktigt för oss på OBOS. Vi tror på att addera värden som tillför granngemenskap, säger Karl Braune.

För den som arbetar i Linköping eller Mjölby är det smidigt att pendla med både tåg och bil. I Brf Saga bor man på rätt sida av stan för att smidigt ta sig till de stora arbetsplatserna på Malmslätt och Mjärdevi – och den som föredrar tåget kommer snabbt in till centrala Linköping eller Mjölby.

- Vi vet att allt fler efterfrågar den här typen av boende. Det här är ett drömläge för den som vill ha en lugn och bekväm vardag, men samtidigt ha nära till stadens utbud, avslutar Karl Braune.

Inflytt i Brf Saga är beräknat till hösten 2023.