Ljuddämpande akustikpaneler

foto woodupp

Dålig akustik kan göra vem som helst tokig och har du ett sådant rum hemma så är det hög tid för en förändring. Nu kan du göra något åt det samtidig som du förbättrar utseendet i ditt rum. För varför välja? Du kan få både ett modernt och snyggt rum samtidigt som akustiken förbättras. Vi berättar hur du gör.

Akustikpaneler

Att vara i miljöer med dålig akustik kan ha en negativ påverkan på din hälsa och generella välmående. Att få bort eko har därför markanta hälsofördelar. Tänk dig en ribbvägg i ditt vardagsrum eller ribbor i ditt tak. Dessa dämpar inte bara ljudet, de är också trendmässigt moderna i sin utformning. Välj därför akustik paneler till ditt favoritrum men naturligtvis passar dessa paneler i vilket rum som helst, så väl hemma som på ditt arbete. Tack vare ribbväggens stora möjligheter att utseendemässigt anpassas är det i stort sett bara din fantasi som sätter gränserna för hur de kan användas för att forma ett rum.

Hur fungerar det?

Ljud består av ljudvågor och när ljud träffar en hård yta fortsätter det att reflektera tillbaka i rummet vilket skapar eko. Akustikpaneler bryter ner och absorberar ljudvågorna när de träffar filten och lamellerna.

Oavsett rum

Oavsett om det handlar om hall, vardagsrum eller kök, en ribbvägg med akustikpaneler skapar rätt känsla och stämning. Du behöver därför inte välja ett specifikt rum för din ribbvägg.

Hallen är kanske den plats i hemmet där det oftast är mest rörelse. Genom att installera en akustikpanel i hallen bidrar man inte bara till att skapa en mysig och trevlig atmosfär, utan man får också en betydligt dämpad ljudmiljö i det rum där det brukar vara som mest högljutt.

Akustikpaneler i vardagsrummet förändrar känslan av rummet. Vardagsrummet är en samlingsplats för både familjen och besökare, och det är därför vanligt att många prioriterar det här rummet mest när det kommer till möbler och inredning i övrigt. Akustikpaneler finns i mängder av olika utföranden och är framtagna för att kunna passa in i de flesta olika miljöer.

Köket är hemmets hjärta. Här samlas familj och besökare för att laga mat, äta den och njuta eller bara umgås. Det är en plats där samtalen flödar fritt, och där vardagens händelser avhandlas. Att skapa en trevlig stämning i köket är därmed något som är helt avgörande för att få ett hem som alla trivs att befinna sig i.