SiOO:X revolutionerar marknaden för träskydd med patenterad kiselbaserad formula

Bild ; sioox

Svenska Sioo Wood Protection erbjuder en produkt som grundar sig på en unik patenterad teknik, SiOO:X, som skyddar virke på ett miljövänligt sätt och ger det en längre hållbarhet. SiOO:X är en mångsidig teknik som fungerar i de flesta klimatzoner och för många olika träslag. Sioo Wood Protection befinner sig i en mycket expansiv fas, bolagets produkter finns redan i ett 40-tal länder.

Trä har på senare år blivit ett alltmer efterfrågat byggmaterial och efterfrågan på kiselbaserat träskydd har ökat markant. På senare år har även allt fler byggföretag, arkitekter och virkesleverantörer upptäckt en ny generation miljövänlig impregnering långsiktig effekt och överlägsna produktfördelar jämfört med andra typer av impregnering.

 Göteborgsbaserade Sioo Wood Protection grundades 1998 och finns numera representerade i ett 40-tal länder. Bolagets kisel-kaliumbaserade produkt SiOO:X är ett långsiktigt hållbart alternativ som bidrar till byggbranschens gröna omställning.  Kisel-kalium baserad träimpregnering är ett vattenbaserat och i många fall funktionsmässigt överlägset alternativ till lasyrer, vilket SiOO:X är ett konkret exempel på.

Möjliggör ökad användning av trä

Vi säljer både färdigbehandlat virke och skydd separat. Våra produkter skapar ljusa, rena, fina och lättskötta träytor med mycket lång hållbarhet, till glädje för husägare och träbranschen. Produkterna kan användas på alla träslag utomhus och inomhus, på såväl gammalt som nytt trä, och är dessutom både vattenavvisande och diffusionsöppna, säger Herje Boström, vd och grundare på Sioo Wood Protection.

Den patenterade kisel-kaliumtekniken hos Sioo Wood Protection tränger djupt ner i träet och verkar genom att bilda fasta kiselstrukturer inne i och på träet. Då stärks träet och kiselskiktet bildar en barriär som visar sig ge ett multiskydd som skyddar bra mot rötangrepp. Det möjliggör i sin tur en ökad användning av trä i olika sammanhang.

Lägre driftskostnader

Sioo:X är en ekonomiskt och miljömässigt långsiktigt mer hållbar investering än andra motsvarande produkter, inte minst eftersom det genererar lägre driftskostnader i jämförelse med traditionella lasyrer. SiOO:X ger ett silvergrått trävirke som är beständigt mot bland annat röta, vatten, UV-strålar och brand. En nyhet är att Sioo Wood Protections färdigbehandlade fasadpaneler nu även finns i en pigmenterad färgskala med sex kulörer i grått, vitt och svart.

SiOO:X finns numera även i bygghandeln, bland annat på Beijer Byggmaterial, Bygma, K-Rauta och Woody. Det gör produkterna tillgängliga för såväl privata hemmabyggare som professionella kunder. Sioo Wood Protection erbjuder även kundanpassade speciallösningar i samband med större byggprojekt.

Vi befinner oss för närvarande i en stark expansionsfas. SiOO:X har funnits i femton år och på senare tid har allt fler upptäckt fördelarna med vår patenterade kiselbaserade träskyddsprodukt. Vi har bland annat noterat ett stort intresse från Nordamerika och står nu inför en storskalig lansering i USA och Kanada, vilket bekräftar vår produkts mycket höga kvalitet, säger Herje Boström.