Återbruk i fokus när Burlövsbadet rivs

Foto: Burlövs kommun

Mars 2022 invigdes det nya Burlövsbadet. Under hösten ska det gamla badet rivas så miljövänligt som möjligt, en del av Hållbara Burlöv. Miljövänlig rivning innebär i första hand återbruk. 

– Vi pratade med flera olika återbruksexperter i början av projektet, berättar Emma Segerstedt, projektledare för rivningen av badet. Vi ville få klart för oss vad som går att spara och återanvända. Det var viktigt för oss att i upphandlingen ha med tydliga krav på återbruk och återvinning.

Vi tänker oss att såväl privatpersoner, företag som föreningar kan vara intresserade av inventarier, maskiner och material som finns i vårt gamla badhus. Ju mer som kan komma till användning i någon annans verksamhet eller hem.

Delar av badet auktioneras ut

Entreprenören Håltagarna i Skåne har levererat en rivningsplan där man bland annat har inventerat vilka delar av badet som går att återbruka. Detta material har man nu lagt ut för försäljning på auktion.

I försäljningen av överblivet material finns bland annat skurmaskiner, pooltrappor, rutschbanor, skåp, en receptionsdisk, entrédörrar och flera aluminiumprodukter. Även den stora simhallen med tak går att buda på.