BoKlok bygger fler bostadsrättshus i Öxnered, Skaven

Översiktsillustration av det nya kvarteret BoKlok Järnet, Vänersborg. Illustration: Boklok

I Skaven-området i Vänersborg ska BoKlok bygga ytterligare 25 radhus och parhus. Beräknad inflyttning i de nya husen är årsskiftet 2023/2024.

- Vi har byggt många kloka hem här i Vänersborg, men det är bara vår andra bostadsetapp här i Öxnered och vackra Skaven. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda fler prisvärda hem på den här idylliska platsen, säger Johanna Ruul, senior projektchef på BoKlok.

bild
Foto: BoKlok

BoKlok Järnet, som det nya kvarteret kommer att kallas, består av 9 radhus och 16 parhus. Kvarteret är bilfritt och parkeringsplatser för de boende kommer att placeras utanför området. Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan. De byggs som bostadsrätter och priset för ett radhus startar på 2 395 000 kr, med en månadsavgift på cirka 5525 kr.

- På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Husen byggs i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Genom att skapa ett bilfritt kvarter skapar vi också en tryggare bostadsmiljö och plats för annat än bilar på uppfarten – en mysig uteplats till exempel, säger Johanna Ruul.

bild
Foto: BoKlok

Det nya kvarteret ligger i Skaven, fyra kilometer från Vänersborgs centrum. I närområdet finns både skola och förskola och till Öxnereds station är det en kilometer. Området ligger nära naturen och sjön Vassbotten.