Debatt! - Simhallen i Myrsjö sportcentrum

Foto: Marcus Ng/Unsplash

Boo har väntat på en simhall i över 50 år och vi ser med glädje fram mot att det äntligen kan bli verklighet. Däremot oroar vi oss över alliansen nonchalans att inte ens undersöka vad det skulle kosta att bygga och driva en simhall i egen regi, säger Gunnel Nyman Gräff (S) kommunalråd i opposition.  

Risken är att vi får en dyrare simhall, både för kommunen som hyr den, men också för enskilda medborgare kommer att få betala en dyrare inträdesbiljett, då den som driver får sätta avgiften, fortsätter Gunnel Nyman Gräff (S). 
  
Vi vill se en komplettering till ärendet gällande kostnaden om kommunen själv istället byggde och driftade simhallen, säger Ella Tegsten (S) 2:e vice ordförande i fritidsnämnden  
  
I den analysen för nuvarande finansiella förslag skulle simhallen bli mellan 8-15 miljoner dyrare per år än om kommunen själv byggde och driftade hallen, då nuvarande hall väntas kosta mellan 15-25 miljoner per år, fortsätter Tegsten.   
  
Vi tycker det är märkligt av styrande moderater att försvara sitt ställningstagande till detta med att en privat aktör kan tänka sig bygga ytterligare biytor för att locka fler besökare tex vattenland eller dyikt. Om vi vill ha fler funktioner som tex ett vattenland borde det ingå i nuvarande skalförslag och även den kostnaden borde utredas, avslutar Ella Tegsten.