Omfattande renoveringssatsning moderniserar Quality Hotel Grand i Borås

Quality Hotel Grand i Borås genomgår en totalrenovering av hotellets tre första våningsplan som ska stå klar i december 2022.

Quality Hotel Grand i Borås genomgår för närvarande en storskalig och omfattande renovering. Hotellet, som byggdes på 1970-talet och renoverades delvis i slutet av 1980- talet, är i stort behov av ett ansiktslyft och en modernisering. Via en ombyggnation och omdisponering av befintliga ytor tillkommer dessutom sextio nya hotellrum.

AV: ANNIKA WIHLBORG. ILLUSTRATION: WÄSTBYGG

I augusti 2021 inledde totalentreprenören Wästbygg arbetet med att totalrenovera hotellets tre nedersta våningsplan. Genom att ta bort en tidigare dansrestaurang och minska ner konferensavdelningen ska Quality Hotel Grand, som ligger mitt i centrala Borås, få sextio nya hotellrum. När renoveringen är klar kommer hotellet att ha totalt 218 hotellrum. En ny restaurangdel byggs i entréplanet och hela lobbyn ska få en ansiktslyftning.

Renoveringsarbetet genomförs i etapper

Det övergripande syftet med renoveringen är att få ett hotell som är mer anpassat till dagens och framtidens efterfrågan och behov. Tanken är att renovera hotellet i olika etapper så att man fortfarande kan ha öppet för gäster. Renoveringen av de tre första våningsplanen utgör den första etappen i en välbehövlig storsatsning som ska ta Quality Hotel Grand i Borås in i framtiden.

bild