Sveriges ledande återförsäljare av exklusiva bilar bygger ny anläggning i Helsingborg

Platinumcars nya anläggning i Helsingborg är en spektakulär och storskalig satsning för bolaget, som är återförsäljare för några av världens mest exklusiva bilmärken.

I november 2021 tog NCC första spadtaget till Platinumcars nya bilanläggning i Helsingborg. Snabbväxande Platinumcars, som för sju år sedan etablerade sin första bilhall för exklusiva bilar i Norrköping, gör med sin nya anläggning i Helsingborg en storsatsning i Öresundsregionen.

AV: ANNIKA WIHLBORG | ILLUSTRATION: THOMAS ERIKSSON ARKITEKTUR & DESIGN

Platinumcars är en av Sveriges största leverantörer av exklusiva bilar från bland annat Ferrari, Lamborghini, Aston Martin och McLaren. Sedan femton år har de haft Norrköping som bas, men väljer nu att expandera till Helsingborg. Bakgrunden till satsningen är att Platinumcars försäljning ökar stadigt år från år och att företaget har allt fler kunder i Öresundsregionen.

Större närhet

Ambitionen är att den nya anläggningen i Helsingborg, som beräknas stå klar i februari 2023, ska kunna erbjuda en större närhet och en förbättrad servicenivå för Platinumcars kunder i regionen. NCC är projektets totalentreprenör. De har tidigare byggt Platinumcars anläggning i Norrköping.  Den anläggningen har även byggts till vid ett tillfälle och är numera Europas största sportbilscenter. Även den nya anläggningen i Helsingborg byggs på ett sådant sätt att den enkelt kan byggas ut i takt med att verksamheten i regionen expanderar.

bild

Arkitektur för en designmedveten målgrupp

Den tjugotvå meter höga bilanläggningen ska bli ett spektakulärt blickfång vid Helsingborgs norra infart. Här byggs nu en exklusiv bilhall i tre plan med exponeringsytor för 100 bilar, verkstad, lokaler för rekonditionering, foliering och tvätt samt kontor och mötesytor med hotellkänsla. Anläggningens samlade yta blir 7400 kvadratmeter.  Bilhallen, som har ritats av Thomas Eriksson Arkitektur & Design, har en arkitektonisk utformning som speglar den exklusiva verksamheten med en kräsen och designmedveten målgrupp. Det innebär bland annat att bilhallen i Helsingborg har många arkitektoniska speciallösningar, däribland hög takhöjd och stora spännvidder.