Malmö Internationella Skola inviger nya lokaler i Hyllie hösten 2024

Malmös nya internationella skola byggs i Hyllie, stadens förmodligen mest snabbväxande stadsdel.

Höstterminen 2024 står Malmös Internationella Skola, som just nu byggs i stadsdelen Hyllie, redo att ta emot de första eleverna i sina nya lokaler. Malmös Internationella Skola blir en F-9 skola som ska rymma 562 elever. Skolan byggs i Hyllie, en snabbväxande stadsdel med ambitionen att bli en av de mest internationella och klimatsmarta delarna av Malmö.

AV: ANNIKA WIHLBORG | ILLUSTRATION: NEW LINE ARKITEKTER

Hyllie, som ligger ett stenkast från Öresundsbron, är en av Malmös yngsta och mest snabbväxande stadsdelar. Området har expanderat snabbt sedan början av 2000-talet och kommer att fortsätta att växa med nya bostäder och arbetsplatser under de kommande åren. Här planeras bland annat ett nytt kulturhus och den nya stadsdelen har sedan tidigare bland annat ett stort köpcentrum, Malmömässan, flera hotell samt ett badhus och ett stort antal arbetsplatser. 2040 beräknas 25 000 personer vara bosatta i Hyllie och behovet av en ny grundskola bedöms därför vara stort.

Funktionella och ändamålsenliga skollokaler

När den nya skolfastigheten i Hyllie står klar ska Malmö Internationella Skola flytta dit hela sin befintliga verksamhet. Skolan, som i dagsläget är belägen i en tillfällig fastighet i stadsdelen Limhamn, har elever som representerar över 46 olika nationaliteter, varav många är barn till föräldrar som flyttat till Sverige för att arbeta eller svenskar som tidigare bott utomlands. När den nybyggda skolan står klar kan Malmös Internationella skola lämna sina provisoriska lokaler i Limhamn och i stället flytta in i helt nybyggda, moderna, funktionella och ändamålsenliga skollokaler.

Fasad av danskt slaget tegel

I dagsläget kan skolan ta emot 450 elever i årskurs F-9, när den nya fastigheten i Hyllie står klar räknar man med att kunna ta emot 550 elever. MVB Syd är projektets totalentreprenör och skolan får en yta på 5500 kvadratmeter fördelat på fyra våningsplan. Fasaden kommer att bestå av danskt slaget tegel och Malmös Internationella skola beräknas vara färdigbyggd sommaren 2024. I anslutning till den nya skolan anläggs en skolgård med en utemiljö som får en karaktär av grönskande rum med plats för bollsport, lek och utegym.