OBOS byggstartar nya lägenheter vid Norra Stationsområdet i Växjö

Foto: OBOS

Nyligen startade OBOS bygget av Norra Stationsområdet i Växjö. De omkring 70 lägenheterna blir ett viktigt tillskott till stadens bostadsmarknad och har väckt ett stort intresse.

- Vi har sålt hälften av lägenheterna och det är fortsatt många intresserade. Därför känns det extra roligt att kunna meddela att vi nu är i gång på allvar. Här erbjuder vi toppmoderna lägenheter i varierande storlekar till såväl ensamstående som större barnfamiljer, säger Malin Svensson, VD på OBOS Kärnhem.

Brf Norra Station kommer att inrymma 70 lägenheter med 1–5 rum och kök och en yta på 33–121 kvadratmeter. Fastigheten är utrustad med en gemensam takterrass, styrelserum som även kan användas som gästlägenhet och affärslokaler på bottenplan. Därtill har varje lägenhet, även ettorna, en balkong eller uteplats.

För att bidra till en mer inkluderande bostadsmarknad i Växjö erbjuds sex av bostäderna genom OBOS Deläga, en boköpsmodell där köparen till en början äger halva bostaden och samäger resterande med OBOS.

- OBOS är en stabil bostadsutvecklare med lång erfarenhet av driva den här typen av projekt från start till mål. För oss är det självklart att fortsätta bygga bostäder för medlemmar och övriga kunder även när marknaden är osäker. Jag ser fram emot att välkomna nya boende framöver, fortsätter Malin Svensson.

Förväntad inflyttning i Brf Norra Station är under vintern 2024.