Peab byggstartar nytt LSS-boende i Bankeryd i Jönköping

Foto: Peab Bostad

Peab Bostad kommer utveckla och bygga ett nytt LSS-boende åt Humana i Bankeryd. Boendet kommer bestå av sex vårdlägenheter och stå klart till augusti 2023. 

Det är åt det ledande nordiska omsorgsföretaget Humana AB, som Peab Bostad utvecklar det nya LSS-boendet.

– Vi ser fram emot att få genomföra denna resa tillsammans med Humana på bästa möjliga sätt. Boendets palcering kommer dessutom ha ett perfekt läge för dess verksamhet, med närhet till naturområden, Attarpsdammen och butiker. Det är väldigt roligt att få utveckla ett vårdboende i Jönköping, där vi får vara med och bidra till den lokala samhällsutvecklingen, säger Daniel Wetterheim, projektledare på Peab Bostad.

Projektet innefattar sex lägenheter fördelat på två plan med tillhörande gemensamhetsutrymmen, kök, tvättstuga, förråd, personalutrymmen och utemiljö. Totalt rör det sig om ca 420 kvadratmeter bruttoarea. Boendet kommer att byggas som en lågenergibyggnad och det kommer även ha ladduttag för laddbara bilar.

LSS-boendet kommer att byggas i centrala Bankeryd, med närhet till både vandringsleder, matbutiker, apotek samt buss- och tågförbindelser.

Projetet kommer att byggas genom Peab Byggservice som totalentreprenad, med byggstart i september 2022. Färdigställande är beräknat till augusti 2023.