Kesko förvärvar XL-Bygg Bergslagen

Erik Öhlin, COO, K-Bygg. Foto: David Lagerlöf

Kesko Sverige fortsätter sin resa mot att ta en starkare position i Mälardalen. Idag slutfördes förvärvet av XL-Bygg Bergslagen AB med butiker i Örebro och Frövi. Förvärvet är en del av Keskos tillväxtstrategi i Sverige. XL-Bygg Bergslagen AB kompletterar Kesko Sveriges position ytterligare både geografiskt och kompetensmässigt och blir en del av Kesko Sveriges rikstäckande bygghandelskedja K-Bygg.

Kesko Sverige har redan en stark position på byggmarknaden med 48 K-Bygg butiker som framförallt riktar sig till professionella byggare samt K-Rautas varuhus med huvudinriktning mot konsument och hemrenoverare. XL-Bygg Bergslagen AB blir en del av K-Bygg och butikerna byter i samband med det namn till K-Bygg Frövi och K-Bygg Örebro. Förvärvet är ytterligare ett steg i Kesko Sveriges tillväxtstrategi och förstärker marknadspositionen i Mälardalen.

– Förvärvet av XL-Bygg Bergslagen AB är väldigt viktigt för oss och sätter K-Bygg på kartan i Bergslagen, ett område där vi vill stärka vår närvaro. Det är med stor glädje vi idag hälsar medarbetarna på XL-Bygg Bergslagen AB välkomna till Kesko Sverige. Vi ska fortsätta att växa tillsammans och bygga någonting bättre, säger Erik Öhlin, COO K-Bygg.

–  Vi är mycket glada över att nu vara en del av K-Bygg och tillsammans stärka vårt erbjudande i Bergslagen. Det känns tryggt att Joakim och Daniel tar över anläggningarna i Frövi och Örebro under K-Bygg flagg och tillsammans med organisationen fortsätter att stärka oss i området, Säger Maths Andersson, tidigare ägare, XL-Bygg Bergslagen AB.

I detta förvärv ingår all personal inom XL-Bygg Bergslagen AB. XL-Bygg Bergslagen AB:s ägare, Maths Andersson och Hans Andersson, har valt att lämna över driften till Maths söner Joakim och Daniel Andersson som kommer att leda verksamheten.  

XL-BYGG Bergslagen AB är en lokal bygghandel med ett brett sortiment för främst proffskunderna. Företaget har ca 18 medarbetare och omsätter 99 miljoner SEK (2021).