Skyttelns förskola byggs av JSB i Uppsala

Illustration: JSB

JSB Construction AB och Uppsala kommun Skolfastigheter AB har tecknat avtal för nybyggnation av Skyttelns förskola i Uppsala. JSB stärker därmed sin position ytterligare i regionen.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för nybyggnation av Skyttelns förskola, innefattande fyra avdelningar med plats för 80 förskolebarn och ett matlagningskök. Den totala byggytan omfattar ca 931 kvm (BTA). Projektet håller hög hållbarhetsstandard och kommer byggas i enlighet med Byggvarubedömningens direktiv för giftfria material samt certifieringen Miljöbyggnad silver. Byggstarten för projektet startar omgående och den nya förskolan beräknas färdigställd hösten 2025.

Christer Zetterberg, Arbetschef på JSB i Uppsala, uttrycker sin glädje över tilldelningen och ser det som ett kvitto på det noggranna arbete JSB:s medarbetare har lagt ner under anbudsprocessen:
- Det är fantastiskt roligt. Att få vara med att bygga samhälle är helt i linje med JSB:s strategi. Nu ser jag fram emot att tillsammans med Uppsala kommuns Skolfastighet påbörja byggnationen, och genom den bidra till att skapa en modern och hållbar miljö för barnen i Uppsala.

Förskolan kommer att placeras vid kanten av Industristaden, vilket ger en idealisk närhet till stadskärnan samtidigt som den omges av en trevlig miljö med närliggande Fyrisån. Skyttelns förskola kommer att vara en modern och innovativ byggnad och erbjuda en stimulerande lärandemiljö för barnen.

JSB i Uppsala
JSB är sedan januari 2022 aktiv i Uppsala med omnejd med bland annat byggnationen av det nya multihuset i Rosendal och ett bostadsprojekt i Berthåga. JSB är offensiva i att söka objekt i området och är nu permanent etablerade i staden.
- Vi fortsätter att ta marknadsandelar i Uppsalaområdet. Jag är mycket stolt över att få vara en del av JSB och vår expansion i Uppsala, säger Christer.