Optimera levererar material till Fyrtornet

Bild: Optimera.

Bygghandelskedjan Optimera levererar  Wood Tube-reglar som nu monteras nu upp i bygget av Sveriges största kontorshus i trä. Regeln är gjord av förnyelsebart material från skogen, återvunnet papper, med kraftigt sänkta CO2-utsläpp som effekt.

-Det här känns stort, viktigt och helt rätt, säger Henrik Björk sortiment- och hållbarhetsansvarig på Optimera och fortsätter: inom Optimera är vi angelägna av att komma i kontakt med smarta, hållbara funktioner från innovativa bolag som Wood Tube. Vi vill verkligen att de ska lyckas och komma i gång med sina affärer, det gynnar alla och med större volymer påverkas även prislappen på dessa produkter.

Tobias Söderbom Olsson, sälj- och marknadsansvarig på Wood Tube:

- Det känns väldigt bra att byggmarknaden nu uppmärksammat vår produkt och spännande att vara del av projektet Fyrtornet som bygger helt i linje med vår hållbarhetfilosofi.

Fyrtornet i Malmö kommer att bli Sveriges högsta kontor helt i trä vilket innebär minskat klimatavtryck, minimerat resursuttag och binder koldioxid. Projektet beräknas vara färdigt Q3 2024.