Vattenfall planerar för ett framtidsanpassat kontor i Jokkmokk

Illustration: Vattenfall

Vattenfall har beslutat att etablera en ny kontors- och driftcentral i centrala Jokkmokk, som förväntas stå klart för inflyttning under 2026. Det nya kontoret, som kommer att sträcka sig över två våningar och placeras vid korsningen av Storgatan och Kyrkogatan, är utformat för att möta både nuvarande och framtida behov och krav.

Det ökade fokuset på säkerhetskrav och specifika behov har motiverat Vattenfall att investera i denna nybyggnation. Kontoret kommer att utformas som en modern anläggning och inkludera en separat byggnad för driftcentralen. Planerna inkluderar även faciliteter som en verkstad, parkeringsområden och ett garage. För närvarande pågår förstudier och projektering för den nya kontorsbyggnaden.

Johan Dasht, vd för Vattenfall Vattenkraft AB, uttrycker sin glädje över beslutet och tackar kommunen för det framgångsrika samarbetet. Han betonar vikten av att skapa ett modernt kontor som kommer att rymma omkring 100 personer centralt i Jokkmokk, och som effektivt möter företagets behov i denna strategiska betydelsefulla region.

Likaså hälsar Roland Boman, Kommunstyrelsens ordförande i Jokkmokk, Vattenfalls beslut välkommet. Han ser detta som en satsning för Jokkmokk och tror att det kommer att stärka samarbetet kring utbildningar inom el och energi, vilket är av stor vikt för gemenskapen.