OBOS Deläga-modellen gör Sverigedebut med första boendet i Brf Strandvägen

Illustration: OBOS

Bara tre år efter att OBOS inledde sin storstadssatsning och etablerade dotterbolaget OBOS Nya Hem, har det första projektet, Brf Strandvägen i Sollentuna, slutförts. Trots en utmanande marknad har 110 av de 115 lägenheterna redan sålts, och de första invånarna har nu flyttat in. Projektet introducerade även OBOS Deläga-modellen, där den första kunden som deläger sin bostad med OBOS nu har flyttat in.

Brf Strandvägen markerar också lanseringen av OBOS Deläga-modellen i Sverige, där kunden kan köpa minst hälften av bostaden men bo i hela. Den första kunden som använder denna modell har nu flyttat in i november. Intresset för OBOS Deläga har ökat stadigt sedan lanseringen, och under hösten 2023 har fler kunnat förverkliga sina bostadsdrömmar genom denna modell. OBOS strävar efter att erbjuda 20 procent av bostäderna i sina storstadsprojekt med OBOS Deläga.

Förutom Brf Strandvägen har OBOS Nya Hem fler pågående projekt runt om i Sverige, inklusive Mälarhöjden, Norra Djurgårdsstaden i Stockholm, Centrala Nacka, Roslags Näsby i Täby, Träkvista på Ekerö och Wendelsstrand i Härryda utanför Göteborg.

Totalt sett var 2 037 bostäder under produktion för OBOS i Sverige per den 31 oktober. Nyligen togs beslut om att påbörja byggandet av ytterligare 136 bostäder i Umedalen, strax utanför Umeå centrum.