Karin Eriksson lämnar som vd för Mestergruppen - går till OKQ8

Bild: Mestergruppen.

Efter drygt sju år väljer Karin Eriksson att lämna sitt uppdrag som vd för Mestergruppen Sverige AB. Hon började sin resa inom koncernen som vd för XL-BYGG, och tog därefter ansvaret som Koncernchef för Mestergruppen Sverige AB med bygghandelskedjorna XL-BYGG och BOLIST. Karin Eriksson lämnar preliminärt sin tjänst sista januari 2024.

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG och BOLIST. Sammantaget är man marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med cirka 275 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 11 miljarder kronor.

– Under de år som Karin varit en del av oss har bolaget genomgått en omfattande förändringsresa. Vi har haft en kraftig tillväxt både organiskt och via förvärv samt visat att vår affärsmodell med fria entreprenörer i kombination med en stark central organisation är framgångsrik. Karins arbete under den här tiden har varit mycket betydelsefullt för oss. Vi tackar för tiden tillsammans och önskar henne lycka till på sitt nya uppdrag, säger Mikkel Sandvik, Koncernchef för Mestergruppen AS och Styrelseordförande för Mestergruppen Sverige AB.

Karin Eriksson kommer att tillträda en roll som vd för OKQ8 Scandinavia med start under det första kvartalet 2024.

– Jag är otroligt tacksam över att jag har fått leda verksamheten under dessa år då hela branschen genomgått en transformation. Vi har byggt en stabil plattform för framtiden och säkrat vår position som nummer ett på marknaden. Nu är det dags för nästa person att ta över stafettpinnen och få förmånen att arbeta med fantastiskt engagerade medarbetare och medlemmar över hela landet, säger Karin Eriksson.

Karin Eriksson lämnar sitt uppdrag som vd vid årsskiftet, och rekryteringen av en ersättare pågår. Ny interim vd blir Mia Malmros, nuvarande CFO på Mestergruppen Sverige AB.