JSB vinner kontrakt för omfattande utbyggnad av Scandic Hotel i Karlskrona

JSB Construction omvandlar Scandic Hotel i Karlskrona åt Midstar med en om- och tillbyggnation. Bild: JSB Construction

JSB Construction AB har blivit tilldelat uppdraget att genomföra om- och tillbyggnation av Scandic Hotel på Borgmästarkajen i centrala Karlskrona för Midstar.

Projektet omfattar en helt ny hotellsektion/flygel, en påbyggnad av en våning på den befintliga byggnaden samt utbyggnad och renovering av den existerande restaurangen, storköket och receptionsdelen. Hotellet kommer att utökas med 76 nya rum, inklusive två sviter, samt en restaurangdel, storkök och en wellness-avdelning med utomhuspool och gym. Den nya tillbyggnaden kommer att harmonisera med den befintliga byggnadens arkitektur, med fasadmaterial i skiffer, trä och plåt.

Midstar är beställare för projektet, och det genomförs i samverkansformen partnering. Den totala byggytan för tillbyggnaden uppgår till cirka 3700 m² (BTA).

Projektet har en hög hållbarhetsprofil och kommer att uppfylla certifieringarna "Svanen" och "Bream in use". Scandic Hotel har höga krav på brandsäkerhet och kommer därför att byggas enligt standarden för "Väl Brandsäkert hotell".

Projekteringen har redan påbörjats, och projektet kommer att genomföras i flera etapper. Planen är att projektet ska vara klart för överlämning i maj 2025.