Glasgolv - En modern twist för eleganta Byggnader

Exempel på glasgolv från Ryds Glas på restaurang och köpcentrum. Foto: Ryds Glas

För att ge din fastighet en extra touch finns det glasgolv i olika storlekar. Genom att använda glasgolv sprids ljuset mellan våningarna och förvandlar mörka och instängda utrymmen till öppna och ljusa. Glaset utgör en unik lösning som passar lika bra för befintliga byggnader som för nya.

– Under de senaste åren har intresset för glasgolv ökat. Tidigare har många kopplat glasgolv till dyra och exklusiva byggnationer men faktum är att ett glasgolv inte behöver vara någon jättekostnad. Idag är ett glasgolv en kul detalj som suddar ut gränsen mellan våningsplanen, och genom att involvera glasgolv i fastigheten skapar man ett vackert och häftigt intryck – oavsett om det är en restaurang, butik, kontor eller bostad, säger Jörgen Häll, kvalitetsansvarig på Ryds Glas.

Eftersom glasgolv måste kombinera design med säkerhet dimensionerar Ryds Glas varje lösning individuellt. Varje glasgolv anpassas efter formen, tyngden som det ska bära och den övergripande konstruktionen av byggnaden.

– På detta sätt säkerställer vi att golvet är säkert, trots att det ger intrycket av att man går på något osynligt. När vi installerar glasgolv använder vi laminerat glas, där minst tre glasskivor limmas ihop med plastfolie emellan. Det innebär att glaset alltid kommer att hålla sig intakt i konstruktionen, även om olyckan skulle inträffa. Vi har många års erfarenhet av att montera glasgolv och har den nödvändiga kunskapen i vår organisation, säger Jörgen Häll.

Ett exempel på användningen av glasgolv är restaurangen Brasserie Park i Jönköping, där de har installerat glasgolv över vinkällaren. Det ger gästerna en exklusiv utsikt över restaurangens vinsamling och skapar en unik atmosfär. Projektet visar på glasgolvens breda användningsområde, från att förbättra ljuset mellan våningsplan till att visa upp utgrävningar under jorden eller skapa informativa och spännande element i olika byggnader.