Ny bostadsutveckling i Skogås - Valvet byter ägare

Valvet 3 i Skogås. Foto: Huge Bostäder

Huge Bostäder AB har nu avslutat försäljningen av marken på Valvet 3, nära Skogås centrum, till Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB. Fastighetsbolaget planerar att uppföra cirka 80 nya bostadsrätter med en total bostadsyta på ungefär 6 000 kvadratmeter (BTA), och de kommer att betala cirka 6 000 kronor per kvadratmeter bostadsyta.

Marknaden för fastighetsaffärer i Storstockholm har överlag varit avvaktande, men intresset för Skogås överraskade positivt Huge Bostäder AB. Efter att ha fått indikativa bud från ett antal seriösa fastighetsbolag valde de att ingå avtal med Fastighetsförädlarna, ett företag specialiserat på förvärv, projektering, finansiering och produktion av fastigheter i Mälardalen.

Valvet 3-området vid Mariakyrkan i Skogås är för närvarande tomt, då den tidigare förskolan på platsen revs för några år sedan. Området detaljplaneras för närvarande för bostäder, och de nya bostadsrätterna förväntas ge en attraktiv variation av bostadsformer i området.

Huge kommer att erhålla 75% av den slutliga köpeskillingen, medan kommunen får 25%. Ett intentionsavtal har upprättats mellan Huge, Fastighetsförädlarna och kommunen för att gemensamt arbeta med och genomföra den kommande detaljplanen och optimera byggrätten. Fastighetsförädlarna kommer att tillträda fastigheten efter att detaljplanen har vunnit laga kraft, preliminärt 2025.

Fastighetsförädlarna har ett intresse av att delta i förtätningsprojekt i Huddinge kommun och har tidigare förvärvat Beatebergsskolan i Skogås. Med Valvet 3 planerar de att tillsammans med kommunen utveckla bostadsrätter med en hållbarhetsprofil. Lägenheterna kommer att erbjuda en mix av 1 till 4 rum och kök, och byggstarten förväntas tidigast ske 2025–2026. Läget intill Skogås centrum och pendeltågsstationen gör platsen särskilt intressant.