Finnslätten får grönt ljus för bostadsprojekt

Av: ÅWL Arkitekter

Byggnadsnämnden i Västerås har antagit detaljplanen för Finnslätten, vilket gör det möjligt att bygga bostäder i området. Detta är ett viktigt steg för att förverkliga visionen om Finnslätten och att möta de behov som finns hos företagen som är etablerade där.

Aroseken har, tillsammans med Castellum, drivit arbetet med detaljplanen för Effekten 5 på Finnslätten, som bland annat inkluderar hotell och bostäder.

Finnslätten är känt som ett centrum för energi och elektrifiering med företag som Westinghouse, Hitachi Energy, ABB, Alstom och Northvolt. Det är en plats där stora saker händer, både nu och i framtiden.

Inom det planerade kvarteret kommer olika boendeformer att finnas, anpassade för både kortare och längre tidsperioder, såsom hotell, coliving och lägenheter.

Fokus kommer initialt att vara på att realisera den del som handlar om korttidsboenden, där hotellet är en central del.

"Utvecklingen på Finnslätten är betydelsefull och skapar behov av flexibla boendealternativ. Med denna detaljplan kan vi börja förverkliga planerna och möta behoven i Västerås och särskilt på Finnslätten", säger Christian Brobeck, vd för Aroseken.

Christian fortsätter med att säga att de nya boendelösningarna kommer att underlätta mötet med efterfrågan på boende för både kortare och längre vistelser. Detta är avgörande för att locka internationella talanger till Västerås.

Nästa steg i processen är att detaljplanen vinner laga kraft, vilket möjliggör att arbetet med att utveckla framtidens Finnslätten kan påbörjas.