TL Bygg ingår historiskt avtal för Stockholm Wood City Projekt

Foto: TL Bygg

Byggföretaget TL Bygg har nyligen ingått ett avtal med Atrium Ljungberg för att bygga 80 bostadsrättslägenheter på Nobelberget i Sickla.

Detta blir det första kvarteret på Nobelberget som kommer att byggas med trästomme, vilket markerar starten för Stockholm Wood City, ett av världens största stadsutvecklingsprojekt i trä.

"Vi är mycket stolta över att vara en del av detta banbrytande projekt. Stockholm Wood City representerar en ny era för hållbart byggande och ger oss en fantastisk möjlighet att visa vår kompetens och engagemang för hållbara byggprojekt. Vi ser fram emot att fortsätta bidra till Nobelbergets utveckling och att få vara med och förverkliga visionen om Stockholm Wood City," säger Johan Edlund, VD för TL Bygg.

Detta blir det fjärde kvarteret som TL Bygg bygger på Nobelberget. Avtalet innebär uppförandet av 80 bostadsrättslägenheter fördelade på tre byggnader, vilket motsvarar en total yta på över 8 800 kvadratmeter BTA.

"Vi har ambitiösa hållbarhetsmål, bland annat att vara klimatneutrala år 2030. För att nå dessa mål krävs betydande åtgärder. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling, och det känns fantastiskt att ha TL Bygg med på denna resa," säger Angela Berg, affärsområdeschef för projekt på Atrium Ljungberg.

Initiativ som Stockholm Wood City är avgörande för den gröna omställningen. Genom att använda trä som huvudmaterial istället för stål och betong minskar koldioxidutsläppen i byggprojekt och bidrar till en mer hållbar framtid.

Byggstart för kvarter 7 ägde rum under det första kvartalet 2024 och inflyttning beräknas börja mot slutet av 2025.