Riksbyggen välkomnar nytt boende för seniorer i Veberöd

Från vänster: Blivande boende Bo Nordberg, Riksbyggens vd Johanna Frelin, Nimabs vd Martin Andersson samt ordförande i byggnadsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Lund Björn Abelson. Foto: Riksbyggen

I samband med starten för byggandet av Riksbyggens seniorbostäder i Veberöd i Lund, markerades eventet med det första spadtaget. Totalt 33 bostäder förväntas vara klara för inflyttning under det sista kvartalet av 2025. Vid ceremonin närvarade en majoritet av de blivande invånarna.

Riksbyggens Bonum Brf Trädgården i Veberöd introducerades för försäljning under förra hösten. Den 14 juni inleddes byggandet med spadtaget för de 33 bostäderna, som planeras vara klara för inflyttning sista kvartalet 2025. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder, riktat till personer som är 55 år och äldre.

Spadtaget togs av Riksbyggens VD Johanna Frelin, Björn Abelson (ordförande i byggnadsnämnden och ledamot i kommunstyrelsen i Lund), Martin Andersson (VD för Nimabs) samt Bo Nordberg, en av de blivande invånarna.

De tre småskaliga husen är centralt belägna i Veberöd och inspirerade av områdets tidigare handelsträdgård. Lägenheterna varierar från effektiva tvåor till generösa treor och rymliga fyror. Planlösningarna är öppna och välplanerade med fokus på både komfort och funktion. Föreningen kommer även att erbjuda en gemensamhetslokal för trevligt umgänge samt en övernattningslägenhet för besökare.

Förutom de officiella representanterna var många förväntansfulla köpare närvarande, däribland Bo Nordberg och hans fru Ann-Christin. De väljer att flytta från sitt hus på Ön i Limhamn till en trea på 86 kvadratmeter i Bonum Brf Trädgården.

"Vi har vår dotter och våra barnbarn här i Veberöd, så det känns bra att komma närmare dem. Dessutom får vi besök av sonen och hans familj som bor på annan ort, och i föreningen finns en gästlägenhet som underlättar för oss när de hälsar på. Vi är också väldigt nöjda med planlösningen på lägenheten, som har två balkonger - en stor inglasad balkong med kvällssol och en mindre balkong vid köket med morgonsol," säger Bo Nordberg.