K-Bygg expanderar - Ny bygghandel på gång i Mariestad

Nya K-Bygg i Mariestad kommer likna den anläggning som finns i Töreboda (på bilden). Foto: K-Bygg

K-Bygg planerar att bygga en modern bygghandel i Mariestad. Den nya butiken kommer att erbjuda ett sortiment av byggvaror, virke, färg samt personlig service till både professionella byggare och hemmafixare. För att möta behoven hos byggproffsen kommer butiken att ha en drive-in hall och satsa på effektiv logistik med snabba leveranser och enkel lastning. Öppningen av K-Bygg Mariestad är planerad under det andra kvartalet 2025.

"Expansionen av vårt butiksnätverk är en del av vår tillväxtstrategi, som inkluderar organisk tillväxt, förvärv och i detta fall nyetableringar. Vår anslutning till Kesko, en av Nordens största handelskoncerner, ger oss möjligheten att snabbt etablera och växa lokalt för att bättre möta våra kunders behov", säger Endre Espeseth, VD för Kesko Sverige.

”Vi har länge planerat för att etablera oss i Mariestad med tanke på den förväntade tillväxten i Mariestads kommun och omnejd under de kommande 15 åren. Genom att bygga en ny modern bygghandel i Mariestad och utnyttja synergier från vår effektiva anläggning i Töreboda, är vi väl rustade för att öka vår marknadsandel och bättre tillgodose kundernas behov i regionen. Vårt mål är att bli förstahandsvalet för byggare i Mariestad med omnejd”, säger Erik Öhlin, Affärsområdeschef på K-Bygg.

Den nya anläggningen kommer att ha en rymlig butiksyta och drive-in om 2 640 m2 samt stora utvändiga ytor för logistik och lagring på en total markyta om 8 300 m2.

Den nya fastigheten kommer att byggas och ägas av NOVAB och beräknas vara klar för öppning innan nästa sommar.