Alfa Laval lanserar fjärrvärmecentraler

Foto: Alfa Laval

Alfa Laval har fastställt en ny standard för energieffektivitet genom lanseringen av de nya fjärrvärmecentralerna Alfa Laval Mini City och Alfa Laval Mini ECO.

Att säkerställa lägre returtemperaturer är en nyckelfaktor för att uppnå högre energieffektivitet, lägre energikostnader och minskad miljöpåverkan. Varje grad lägre returtemperatur från rums- och vattenuppvärmningssystem minskar både energiräkningarna och de negativa miljöeffekterna. Med 50 års erfarenhet av fjärrvärmesystem gör Alfa Lavals specialistkunskaper det möjligt för fjärrvärmeleverantörer att effektivisera energianvändningen. De nya fjärrvärmecentralerna Alfa Laval Mini City och Mini ECO energieffektiviserar uppvärmning och tappvarmvatten i både enfamiljs- och flerfamiljshus.

– Den nya Alfa Laval Mini-serien ger ökad energieffektivitet genom lägre returtemperaturer. Det är goda nyheter för fjärrvärmeleverantörer och husägare, eftersom det minskar kostnaderna för alla inblandade. Den enastående energieffektiviteten är också bra för miljön, säger Stefan LM Eriksson, Manager Business Centre, Heating Cooling Systems. Vi har också gjort designen smidigare för att fjärrvärmecentralerna ska bli lättare och ultrakompakta, så att de är mycket enkla att hantera, placera och installera.

Alfa Laval Mini City och Mini ECO finns nu tillgängliga för försäljning.