Locum tecknar avtal med HENT

Bild: Locum

Nu har Stockholms läns landstings fastighetsbolag Locum tecknat ett avtal med byggentreprenören HENT för entreprenaden gällande stomkompletteringen för den nya akutvårdsbyggnad som byggs vid Danderyds sjukhus.

Avtalet är en entreprenad i samverkan avseende genomförandet av stomkomplettering samt installationer i den nya byggnaden och anslutningar till befintliga byggnader.

Arbetena inleds under hösten 2016 och beräknas vara helt klara i december 2018.

– Det är ett viktigt projekt som nu sätter igång och jag välkomnar särskilt att vi nu får in en ny aktör på den svenska marknaden. Detta skapar ökad konkurrens bland byggbolagen, vilket är viktigt för hela byggmarknaden, säger fastighets- och investeringslandstingsrådet Paul Lindquist (M), ordförande för Locum.

Den nya akutbyggnaden vid Danderyds sjukhus spelar en central roll i Stockholms läns landstings ”Framtidsplan för hälso- och sjukvården”. Satsningen på sjukvården är landstingets största någonsin och syftar till att möta det kraftigt växande länets vårdbehov.

– Spännande, utmanande och roligt för Locum att teckna avtal med HENT som gör en inbrytning på en redan stekhet marknad med relativt få aktörer. HENT:s erfarenheter från sjukhusbyggen i Norge kommer att ge oss nya erfarenheter med bland annat optimering och lean construction, säger Locum:s projektchef Kent Strömberg.