Thomas Betong i samarbete med JM

Carina Edblad, vd Thomas Betong.

För att möta marknadens behov investerar Thomas Betong AB i en ny fabrik för prefabricerade element och tecknar dessutom ett strategiskt avtal för skalväggsleveranser med JM.

 

I juni tog Thomas Concrete Group beslut om att investera 80 miljoner kronor i en helt ny fabrik i Heby utanför Uppsala för produktion av prefabricerade skalväggar och plattbärlag med kapacitet på cirka 150 000 kvadratmeter. Första leverans från fabriken beräknas till september 2017.

 

I augusti tecknade Thomas Betong AB och JM AB ett femårigt strategiskt avtal för skalväggsleveranser. Samarbetet kommer att skapa möjlighet till att minimera transportkostnader, miljöpåverkan och korta ledtider.

 

Tidigare i år lanserade Thomas Betong ett system, Thomas Miljöstomme, för platsgjutna stommar. Systemet ska enligt Thomas Betong ge 30 procent  lägre koldioxidavtryck jämfört med konventionell stomme. Systemet baseras på prefabricerade skalväggar, plattbärlag och balkonger i kombination med fabriksbetong. 

- Det är ett viktigt avtal för oss, säger Carina Edblad, vd på Thomas Betong i ett pressmeddelande. Vi vill bidra till att lösa bostadsbristen i Sverige och tillsammans med JM kunna bygga ett hållbart samhälle.